Wat te onthouden van het weekeinde? – FC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ploeg van de week: Eintracht Frankfurt, dat met tien man een 1-2 achterstand ophaalde tegen Bayern München

Speler van de week: Maarten Stekelenburg, die tegen Manchester City niet alleen twee strafschoppen stopte maar ook nog een paar wereldsaves verrichtte

Trend van de week: niet alleen Saief, maar ook toppers als Aubameyang, Balotelli, Agüero, De Bruyne en Benteke misten een strafschop

 

BELGIE

-Met scheidsrechter Dierick heeft het gilde der thuisfluiters er weer een fraai exemplaar bij. Dat zijn collega Boucaut twee weken terug geen strafschop voor AA Gent floot op Club Brugge was erg, maar dat Frank Acheampong een Lokerse aanvaller langs achter omverliep was vele keren erger. Een blinde mol zou het gezien hebben. Onbegrijpelijk ook dat het aan de kant van de grensrechter gebeurde en deze al even blind was als de scheidsrechter.

-Anderlecht is de nieuwe leider in de Jupiler League, maar het adjectief trots zou ongepast zijn. Paars-wit ontsnapte dankzij de ref aan een mogelijk tweede thuisnederlaag op rij.

-Zulte-Waregem krijgt overal lof voor zijn eerste helft in de Ghelamco Arena, maar meer dan een ploeg die probeerde de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken zagen we niet. Bovendien een heilloze tactiek als je na de rust opendeurdag houdt.

-AA Gent rolde Zulte-Waregem in de tweede helft op dankzij de inbreng van Hannes Van der Bruggen, tot voor kort een overbodige speler die de ploeg een flinke scheut extra voetballend vermogen schonk.

-Club Brugge verloor nu ook in Charleroi. Is dit nog nieuws? Tegen FC Porto recupereert Michel Preud’homme gelukkig een paar zieke jongens.

-Waarom kreeg Silvio Proto geen rode kaart op KV Mechelen? Vanwege het nieuwe reglement dat een strafschop in een dergelijk geval voldoende vindt? Onzin, dit was zuiver voor de man gaan.

-1B liet dit weekeinde ook eens van zich horen. Helaas, fraai was het niet. FC Antwerp, de oudste club van het land, of beter gezegd Patrick Decuyper maakte zich nog eens onsterfelijk belachelijk. Hij haalde de trainer binnen die hij eind vorig seizoen doorstuurde. David Gevaert blameerde zichzelf door zich tevreden te stellen met de opdracht elke training kegeltjes neer te zetten.

Het sportieve beleid komt immers in handen van John Bico. Hij bepaalt de opstelling en de tactiek. ‘Bico buiten’, riepen de fans terecht, omdat hij vorig seizoen allerlei lelijke dingen geroepen had over de Great Old. Veel erger is dat Bico een bedenkelijk figuur is met een verleden (?) als makelaar en als clubleider bij White Star Brussels zijn spelers niet betaalde en met leugens probeerde een licentie voor 1A te versieren. Bico zat overigens dit weekeinde nog op de bank bij WS Brussels, waar hij zowat alle functies combineert. En de Belgische voetbalbond kijkt zoals altijd toe.


EUROPA

-Na tien zeges op rij is Pep Guardiola zijn aureool van onoverwinnelijkheid kwijt bij Manchester City, dat voor de derde keer op rij niet kon winnen. Pep verraste ook door Vincent Kompany in de slotminuten in te brengen als spits. Een tactiek die in derde provinciale gangbaar is. De Catalaan reageerde kribbig op de kritiek van de Engelse pers.

-De Spaanse toppers haalden fors uit:

Real Betis ( zonder Charly Musonda) verloor met 1-6 van Real Madrid

Lionel Messi is hersteld en had als invaller slechts drie minuten nodig om te scoren, zijn bijdrage aan de 4-0 overwinning van Barcelona tegen Deportivo La Coruna

Atletico Madrid won mede dankzij een hattrick van Yannick Carrasco met 7-1 van Granada

-Sevilla boekte bij Leganés zijn eerste uitzege in 511 dagen

-Het gelijkspel van Bayern München tegen Frankfurt was de tweede draw op rij voor de Duitse kampioen. FC Keulen, met topschutter Anthony Modeste, blijft de Bundesliga verbazen en is de dichtste achtervolger van de ploeg uit Beieren.

-AS Roma won dankzij twee treffers van Edin Dzeko met 1-3 bij Napoli. Nainggolan was er opnieuw bij bij Roma, Dries Mertens viel even na het uur in.

-Nacer Chadli scoorde voor de vierde keer in vijf matchen voor West Bromwich Albion.

-Inter Milaan leed zijn derde nederlaag op rij. Het wordt warm onder de voeten van Frank de Boer.

-Cesare Prandelli, de gewezen Italiaanse bondscoach, begon met een zege bij Valencia tegen Sporting Gijon

François Colin

 

Share.

About Author

2 reacties

  1. Ironisch genoeg was het diezelfde Dierick die na Club-AA Gent weinig collegiaal overal expliciet ging verkondigen dat hij wel, van op 50 meter, had gezien dat het strafschop was en zo zijn teamleden te kijk zette.

Leave A Reply