Wat te onthouden van het weekeinde? – FC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLOEG VAN DE WEEK: Leicester City, de landskampioen die voor het eerst in deze campagne de vorm van vorig seizoen terugvond en Manchester City een pak voor de broek bezorgde (4-2)

SPELER VAN DE WEEK: Jamie Vardy die zestien clubduels zonder doelpunt bleef en tegen The Citizens met een hattrick uitpakte

 

BELGIE

-Het weekeinde van het status-quo. In de top van de ranglijst veranderde er niets en dat maakt van Club Brugge de winnaar van de speeldag. Het liep immers bij zijn moeilijkste uitwedstrijd geen averij op ten opzichte van de concurrenten. Zulte Waregem liet weer een steek vallen, dit keer bij Sporting Lokeren en AA Gent en KV Oostende hielden elkaar in evenwicht. En Anderlecht kwam uiteraard evenmin dichterbij.

Anderlecht-Club Brugge was een pijnlijke bedoening (0-0). In de reguliere competitie staat nooit meer dan anderhalf punt op het spel voor de kopploegen, maar toch willen ze koste wat het kost iedere keer een nederlaag vermijden. In de eerste helft gebeurde er nagenoeg niets. Na de rust leefde paars-wit een beetje op en winst zou niet onterecht geweest zijn, maar het was toch allemaal te weinig voor een zege. René Weiler had het desondanks over ‘een mooie match’. Tja.

Michel Preud’homme kon gelukkiger zijn met het resultaat. Het moet hem echter zorgen baren dat zijn ploeg zonder Izquierdo en met een half fitte Refaelov niet veel meer dan een goede organisatie heeft te bieden. Vanaken valt in de toppers telkens weer te traag uit.

-AA Gent en KV Oostende boden gelukkig heel wat meer spektakel. Coulibaly scoorde alweer voor de Buffalo’s met een geweldige volley. Hij kon echter niet voorkomen dat AA Gent voor het eerst dit seizoen puntenverlies leed in de Jupiler League.

-Standard had tegen de oudjes van Westerlo meer in de pap te brokkelen (3-1) dan woensdag tegen de jonkies van Ajax.

-Zulte Waregem is meer dan welke ploeg uit de bovenste helft van de ranglijst aan de winterstop toe.

-Dat geldt ook voor veel voetballiefhebbers. De komende dagen staat er echter alweer bekervoetbal op het programma. En dan maar verbaasd zijn dat er geen hond op af komt.

 

EUROPA

-Chelsea blijft aan de winnende hand (1-0 Diego Costa tegen West Brom), maar Antonio Conte vreest voor puntenverlies naar aanleiding van de herrie bij de topper van vorige week tegen Manchester City. De Belgische voetbalbond is dus niet de enige die puntenaftrek overweegt.

Pep Guardiola heeft veel essentiëlere zorgen. Dat zijn ploeg bij Leicester City op een 4-0 achterstand geraakte, zegt alles over de sterkte van de afweer in afwezigheid van Vincent Kompany.

Man United won voor het eerst in zo’n twee maanden in de competitie. Mkhitaryan zorgde voor het enige doelpunt tegen Tottenham, dat met zijn drie Belgen aan de aftrap verscheen. Mourinho kon tot in de allerlaatste minuut de verleiding weerstaan om Fellaini in te brengen.

Jürgen Klopp komt onder druk te staan. Liverpool leed voor de tweede week op rij puntenverlies. In de eerste plaats omdat de Reds te veel tegengoals slikken. Tegen West Ham voorkwam Origi een nederlaag na een blunder van doelman Randolph (2-2).

-In Duitsland gaat Bayern München weer op kop. De ploeg uit Beieren maakte brandhout van Wolfsburg (5-0) en zag hoe rode lantaarn Ingolstadt, meer in het noorden van Beieren, er in slaagde om RB Leipzig eindelijk een nederlaag toe te dienen. De Braziliaan Roger zorgde voor het enige doelpunt.

-Real Madrid is net in Tokio gearriveerd voor de World Club Cup. Voor de tweede keer op rij was Sergio Ramos de redder van de Koninklijke. Tegen Barcelona kopte hij de gelijkmaker binnen, zaterdag bezorgde hij in de slotminuten zijn team met een kopbal de winst tegen Deportivo La Coruna.

Real is nu 35 wedstrijden op rij ( in alle competities) ongeslagen. Een verbetering van het record van 1988-1989 onder Leo Beenhakker.

Barcelona blijft op zes punten dankzij twee goals van Lionel Messi: 0-3 bij hekkensluiter Osasuna.

Het nieuwe stadion van Atletico Madrid zal Wanda Metropolitano heten.

-In Italië won Juventus de derby van Turijn met onder andere twee treffers van Higuain (3-1).

Naploi veegde de vloer aan met Cagliari (5-0). Net als vorige week in Europa was Dries Mertens de grote uitblinker met drie goals.

-In de Ligue Un moest Cavani in het Prinsenpark met twee goals na de rust een 0-2 voorsprong voor Nice ongedaan maken (2-2).

François Colin

Share.

About Author

Leave A Reply