Waarom de Duivels tegen Engeland moeten winnen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Waarom België donderdag beter verliest tegen Engeland’ en ‘Engeland moet nu zijn groep winnen’: twee titels uit de kranten van vanmorgen. De eerste is van Het Nieuwsblad, de tweede uit de The Telegraph.

Niet alleen The Telegraph wil dat Engeland donderdag voor winst gaat tegen de Rode Duivels. Ook ex-coryfeeën pleiten over het Kanaal voor een zege. ‘Onder Jack Charlton heb we ons nooit afgevraagd wie we in de volgende ronde konden ontmoeten’, aldus de Ier Tony Cascarino. ‘Wij wilden maar één ding: elke keer winnen. Dat heeft het voordeel van de duidelijkheid.’

Jamie Carragher ( ex-aanvoerder Liverpool) is het met hem eens. ‘Grijp ze bij de keel. Beschouw de match tegen België als de eerste van de knock-outfase. Dit is één van de belangrijkste wedstrijden uit onze recente geschiedenis’, bepleitte hij in zijn column.

Cascarino en Carragher hebben gelijk. Winnen en blijven winnen, dat is een Wereldbeker. Een zege is goed voor het moreel, het vertrouwen en het momentum. De hele wereld zal sympathie koesteren voor de ploeg die fair play boven rekenwerk verkiest.

Vergeet de tegenstanders in de volgende rondes. Als je de finale wilt bereiken, moet je vroeg of laat toch grote kanonnen uitschakelen. Winnen is een gewoonte en daarom cruciaal.

De gemakkelijkste weg op papier is niet altijd de gemakkelijkste. Engeland dacht twee jaar geleden dat IJsland geen strobreed in de weg kon leggen, maar werd uitgeschakeld in de 1/8ste finales van Euro 2016. Hetzelfde overkwam de Rode Duivels, die een rode loper richting finale kregen uitgerold, in de kwartfinales. Ze struikelden over een veredelde caféploeg uit Wales.

Er staat donderdag bovendien flink wat prestige op het spel. Ruim de helft van onze internationals ( en vooral de toppers) is in de Premier League actief. Ik kan me niet indenken dat Alderweireld en Vertonghen van ploegmaats als Trippier of Kane, Courtois en Hazard van Cahill, Lukaku en Fellaini van Lingard of Young, De Bruyne en Kompany van Sterling, Delph of Stones willen verliezen. Toppers willen alleen winnen. En altijd.

Er is nog een veel belangrijkere reden waarom de Duivels donderdag in Kaliningrad voluit moeten gaan. Niemand weet wat de ploeg waard is tegen een goede tegenstander. De enige test in twee jaar, vorige maand tegen Portugal zonder Cristiano Ronaldo, was geen succes. Engeland is een goede test om te weten waar de ploeg echt staat. Panama en Tunesië waren kneusjes. Winnen tegen de ploeg van de Drie Leeuwen zou het vertrouwen een enorme boost geven. En verliezen zou hoegenaamd geen ramp zijn.

 

Share.

About Author

Leave A Reply