Antwoord aan Johan-Lou Verwimp over de koude perfectie van Frankrijk – Jan Daelemans

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beste Heer Verwimp ,

 

U en T. Courtois hekelen terecht de ‘koude perfectie’ van onze zuiderburen in de halve finale tegen onze Gouden Generatie . De jongens van D.Deschamps wonnen inderdaad op een zuinige manier , de neutrale voetbalfan is niet uitzinnig  van vreugde!

Anderzijds ging het in die wedstrijd om een finaleplaats en dan is de frivoliteit van het geleverde spel ondergeschikt  aan het resultaat ….spijtig genoeg!

Trouwens , hoe komt het dat wij , Brazilië, Argentinië, Engeland, Duitsland, niet in die begeerde finale zitten ?  De drang naar perfectie bij al deze landen is immers ontzettend groot : de weken voorbereiding, de medische begeleiding, de voeding, de vele assistenten, de analyses van de tegenstrever, de tactische bespreking, het uitvoeren van en de opstelling bij stilliggende fases ….  De technische staf van elk land tracht aan de kleinste details aandacht te schenken maar kan – gelukkig maar – het wedstrijdverloop niet bepalen !

Naar mijn mening spelen de beste landen van dit toernooi overmorgen de finale. Waarom? Zij hebben weinig of geen zwakke plekken in hun opstelling en hebben uitstekende wisselspelers; zij zijn zowel defensief, in het middenveld als in de aanval sterk en niet te ontwrichten: Het middenveld van België werd overspeeld tegen Japan, het middenveld van Brazilië was nergens tegen België, Argentinië zocht alleen oplossingen bij Messi, Duitsland had geen spelbepalende spelers en leek moe van bij de start, Engeland miste elke vorm van creativiteit !

Vul zelf maar de namen in van deze 2 uitgebalanceerde landenteams en u zult merken : de wereldkampioen 2018 zal een verdiende winnaar zijn. Nog één bedenking : de echte voetbalfan hoopt dat het Kroatië wordt ….. Frankrijk heeft immers onze Gouden Generatie opzij gezet en heeft vaak gekozen voor ‘gesloten’ spel : de koude perfectie mag op 15 juli  niet winnen van het magische karakter van de voetbalsport!!

Jan Daelemans

Share.

About Author

Leave A Reply