GOUDEN GENERATIE PAKT BRONS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Rode Duivels hebben het WK in St.-Petersburg afgesloten met een zege tegen Engeland. De Gouden Generatie pakt daarmee brons. De hoogste plaats voor een Belgische ploeg op een Wereldbeker en een terechte bekroning van een mooi toernooi.

Met de terugkeer van Meunier uit schorsing opteerde Roberto Martinez opnieuw voor de vertrouwde 3-4-3-formatie. Chadli kreeg echter de voorkeur op Carrasco, maar de grootste verrassing was de basisstek voor Tielemans. Hij nam de plaats van Fellaini in, die als plan-B achter de hand werd gehouden. Engeland wisselde meer spelers, maar dit elftal was beslist geen tweede keuze.

De Duivels begonnen eigenlijk met een doelpunt voorsprong, want Meunier rondde al na vier minuten aan actie van Chadli, die andere ‘wingback’, af. De Belgen hielden de partij 45 minuten compleet in handen. De Engelsen lieten het afweten en Lukaku, die nochtans doorlopend afgetroefd werd door Maguire, liet de kans liggen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.

Gareth Southgate voerde tijdens de pauze een dubbele wissel door en de Britten toonden een ander gelaat. De Duivels kropen achteruit en het was een paar keer vrouwen en kinderen eerst. Dier klopte zelfs Courtois, maar Alderweireld zorgde voor een geweldige redding net voor de doellijn.

Kompany beleefde weer een moeilijke avond en had te veel overtredingen nodig. Lukaku had inmiddels alweer de kans onbenut gelaten om de partij te beslissen. Tot wanhoop van De Bruyne, die hem voor de tweede keer alleen op weg naar doel had gezet.

De bondscoach haalde Lukaku naar de kant en dat zal hem niet vrolijk gestemd hebben. Met Mertens als valse 9 opteerde Martinez voor meer beweging voorin. Een goede zet, want een van zijn eerste acties werd besloten met een machtige volley van Meunier op de vuisten van Pickford. Minder logisch leek de inbreng van Dembélé na zijn dramatische partij tegen Frankrijk.

Hazard bleef zich te pletter dribbelen, maar de aanvoerder groeide desondanks tot matchwinnaar uit. Hij slalomde door de Engelse defensie na alweer een geweldige dieptepass van De Bruyne.

De Rode Duivels sluiten daarmee het WK in schoonheid af. Hun derde plaats is ruim verdiend, niet alleen omdat ze tot de best voetballende ploegen van het toernooi behoorden maar ook omdat ze – in tegenstelling tot de Engelsen – voor de moeilijke maar eerlijke weg kozen. Ook al was het niet van harte.

 

Share.

About Author

Leave A Reply