HET BELGISCHE BEAUTIFUL TEAM STEELT DE HARTEN EN SCHRIJFT WERELDBEKERGESCHIEDENIS – RW

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wat een leuke partij voetbal van België en Engeland. Beide elftallen speelden voluit om…te winnen en kozen voor het offensief. De Rode Duivels toonden zich de besten en creëerden met bijwijlen adembenemend spel talrijke kansen. Een 5-2 behoorde opnieuw tot de mogelijkheden. Vermoeidheid verhinderde vermoedelijk de ‘finishing touch’.

Het Belgische Beautiful Team heeft een statement gemaakt. Niet eerder bracht de nationale ploeg op het hoogste niveau creatiever, intelligenter en doelgerichter voetbal voor het voetlicht. Laat Rusland 2018 een ijkpunt voor het Belgisch voetbal worden – nu ook nog in onze competitie graag – en laten we de keuze voor deze avontuurlijke stijl verankeren als ‘de nieuwe Belgische voetbalcultuur’.

 

Het Oostenrijkse Wunderteam van 1934 (van coach Hugo Meisl en spits Matthias Sindelar), de Magic Magyars van 1954 (van coach Gusztav Sebes en linksbuiten Ferenc Puskas), het Nederlands totaalvoetbalelftal van 1974 (van coach Rinus Michels en spits Johan Cruijff), Socrates Seleçào van 1982 (van coach Telé Santana en middenvelders Zico &….Socrates)…wonnen de belangrijkste voetbaltrofee niet maar overleven in de herinnering. Zo sprak Falcao, de andere middenveldstrateeg van Brazil 1982, vier jaar geleden naar aanleiding van het WK 2014 in Brazilië bij een terugblik: ‘Brazil lost that Italy game in 1982 but won a place in history.’

Een plaats verdienen in de geschiedenis, dat doe je omdat je met je voetbalopvattingen de harten van de mensen steelt over de hele planeet.

Datzelfde is gebeurd in Rusland 2018 met het Belgische Beautiful Team (wie een betere beschrijving kan bedenken, mag ze opsturen naar www.dewitteduivel.com en ontvangt gratis een exemplaar van ons wereldbekerboek dat in september 2018 zal verschijnen) van coach Roberto Martinez en spelmaker Eden Hazard. De Rode Duivels hebben wereldbekergeschiedenis geschreven. Meer zelfs: Rusland 2018 was het grootste Duivelse voetbalfeestje dat we ooit hebben beleefd.  Vanzelfsprekend na de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen.

 

Share.

About Author

1 reactie

  1. Zeer mooi artikel!
    Doet inderdaad denken aan het Brazilië van Socrates, Zico e.a.
    Naar analogie van de beautiful game (NBA San Antonio https://www.youtube.com/watch?v=T3y7cWmoBCI )
    Zou ik de beautiful team verfijnen naar the beautiful game. Ongetwijfeld kan een soortgelijke you tube tribute filmpje van onze duivels anno 2018 gemaakt worden.
    Ze hebben als ploeg gespeeld, het persoonlijk ego werd ondergeschikt ten voordele van de ploeg, zeer mooi voetbal, geen aan vallende ziekte lijdende sterren, geen onnozel tijd winnen en geen zware overtredingen. De officieuze wereldkampioen 2018!

Leave A Reply