KV MECHELENFANS SCHRIJVEN OPEN BRIEF AAN BEERSCHOTCOACH STIJN VREVEN

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“EEN AMATEUR HEEFT MEER BEWEZEN DAN U!

Beste Stijn Vreven,

Afgelopen zaterdag na de match Beerschot-Wilrijk-KV Mechelen was u woest op Wouter Vrancken nadat hij opstapte op een persconferentie. Ik kon hem wél begrijpen. U niet, want u sprak volgende woorden: “Dit zegt veel over jou, amateur.”

Beste Stijn Vreven,

Laten we beginnen bij het begin. U hebt zes weken de tijd gehad om met uw ploeg klaar te zijn voor de eerste periode. U kwam bijzonder goed uit de startblokken, moet ik zeggen. 1-3 voor staan op het veld van Tubeke en het nog weggeven. ‘Amateur’ Wouter Vrancken zat op dat moment nog op de bank bij … KV Kortrijk. Als T2 nota bene.

Beste Stijn Vreven,

We schrijven 21 oktober vandaag. Uw ploeg komt Achter de Kazerne voetballen. Op dezelfde dag komt uw ploeg, naar aanleiding van Operatie Propere Handen, met de mededeling dat jullie ‘onder voorbehoud’ voetballen voor de rest van het seizoen. Uw ploeg druipt af: 3-0. Geen spaander werd heel gelaten.

Beste Stijn Vreven,

KV Mechelen pakt de eerste periode, ondanks dat Wouter Vrancken er metéén werd ingegooid en u zes weken kreeg om uw ploeg klaar te stomen. Nochtans startte Malinwa ook niet uitstekend aan die eerste periode. Vergeet dus uw “we kietelen de gedoodverfde kampioen”. U heeft uw ploeg niet klaar gekregen van bij de start. Want was het ook niet uw hoofd dat op het kapblok lag na een mindere reeks (9 op 21) in de eerste periode?

Beste Stijn Vreven,

Uw ploeg Beerschot Wilrijk domineert de tweede wedstrijd Achter de Kazerne (1-1) in de eerste helft volledig, maar vergeet het af te maken. Daarna hebben jullie het geluk dat de scheids een duidelijke bal over de lijn niet ziet. Over die actie zwijgt u wijselijk. Dat past niet in uw kraam.

Beste Stijn Vreven,

Vier december. Uw ploeg bekert tegen KAA Gent. Goed, dat is een ploeg uit de G5, akkoord. Daartegen kan u inderdaad eens verliezen. Het werd 3-0. Malinwa won zelf in een eerdere fase van Antwerp (3-1), dat toch top drie in België is momenteel. Ook Lokeren (2-0) en Kortrijk (3-0) gingen ten onder Achter de Kazerne.

Beste Stijn Vreven,

In de week voor de topper tussen beide clubs, nota bene tussen twee halve finales van de Beker van België in, kan uw club het niet laten een paar emmers stront over KV Mechelen te kieperen. Bestuurslui die spottelijk wijzen richting Malinwa zonder enige bewijzen, spelers die de scheidsrechter onder druk zetten of die spelers van de tegenpartij openlijk “dom” noemen. En u kon het ook niet laten door de druk te leggen op de scheids. “De tegenstander kent de truken van de foor.” Zelfs tegen negen man weet u niet te winnen …

Beste Stijn Vreven,

U heeft net onze toptrainer Wouter Vrancken een amateur genoemd. Wel, die amateur heeft op de zes maanden dat hij bij ons is, al meer bewezen dan u in heel uw carrière. Heeft u een bekerfinale op uw palmares staan? U staat daar mooi te blinken met uw ongeslagen reeks van elf wedstrijden en beschouwt een reeks van 21 zonder nederlaag als “ook wel goed”. Vrancken repliceerde: “hij hemelt altijd zijn ploeg op.” Het klopt, Wouter zal altijd zeggen waar het op staat: langs beide kanten. Remember Lommel thuis: “Ik zou ook kwaad zijn als ik zo’n doelpunt tegen krijg zoals dat van Van Damme” of “Ik denk dat we een strafschop verdienden tegen Roeselare“.

Beste Stijn Vreven,

Het is een open deur intrappen om te zeggen dat KV Mechelen dit seizoen niet gespaard is gebleven van shit. Wouter Vrancken (de amateur) heeft de gehele spelersgroep daar uit gehouden. Ik zou wel eens willen weten hoe u zou reageren in zo’n situatie. Benieuwd of u ook de spelersgroep gemotiveerd kan houden en te knokken voor elke morzel grond of voor elk punt.

Beste Stijn Vreven,

We zijn nu bijna een week verder na uw uitspraken. We zijn nu al bezig met ruw schetsen voor een standbeeld te maken voor onze ‘amateur’. Want hij is namelijk van plan om KV Mechelen terug te brengen naar waar het thuis hoort: in de Jupiler Pro League en bovendien speelt hij de bekerfinale. U mag dan met uw cluppie nog een jaartje de verplaatsingen maken naar Roeselare en Tubeke, met alle respect voor die clubs uiteraard. Zij bezitten namelijk meer charmes in één steen van het stadion dan u en heel uw clubje.

MEER LEZEN OP https://kvmechelenfans.be/

Share.

About Author

Leave A Reply