Het verdict van Eddy Snelders

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Met welk gevoel ben je in Istanboel wakker geworden?

‘Als Belg hoop je dat onze ploegen zo ver mogelijk geraken. Het gelijkspel bij Galatasaray was dus een opluchting, maar riep tegelijk een pak vraagtekens op. Het was een pak moeilijker dan nodig.

‘Iedereen had een ander scenario verwacht. Een vroege achterstand was niet ingecalculeerd. Zeker niet bij Philippe Clement. Hij had voorin voor de snelheid van Openda gekozen na zijn sterke prestatie met de beloften tegen Duitsland. Hij verwachtte dat de Turken alles op alles zouden zetten en dat er ruimte zou zijn in de rug van de defensie.

‘Na tien minuten kon het tactisch concept echter al de prullenmand in. Club moest de rest van de partij tegen een dubbele muur opboksen en mocht zich gelukkig prijzen dat Galatasaray de kwaliteit miste om de voorsprong uit te bouwen.’

-Blij met het resultaat, maar tegelijk ook wat ontgoocheld?

‘Ja. Mignolet moest al vroeg in de match een goede kans onschadelijk maken en dan volgde een echte dreun met dat eerste doelpunt. Nadien controleerde Club de partij, maar zonder veel diepgang. Vanaken kon zijn stempel niet drukken en Diatta was de enige die voor dreiging zorgde. Club had problemen met de verbetenheid van de tegenstander en kreeg het moeilijker en moeilijker om zijn spel op te dringen. Na de rust zakte de ploeg terug. Het gaf eigenlijk nooit de indruk terug te kunnen slaan en het afgeweken schot van Diatta was een godsgeschenk.

‘Clement moet zich toch zorgen maken over de efficiëntie. In eigen land is dat geen probleem, omdat Club veel kansen afdwingt. In Istanbul kreeg het voor de rust anderhalve en na de pauze twee kansen. Daar moet de helft van binnen gaan. Gelukkig zit de ploeg defensief goed in elkaar en worden er weinig tegengoals geslikt.’

-Je hebt Real Madrid-Paris Saint-Germain wellicht niet gezien, maar het niveauverschil was schrijnend.

‘Het is niet meer het Real Madrid van anderhalve maand terug. Het staat weer overtuigend tweede in de Primera Division en gaat vlot naar de volgende ronde in de Champions’ League. Het wordt niet evident voor Club om thuis punten te pakken tegen Real. We moeten vooral hopen dat PSG zijn sportieve plicht vervult tegen Galatasaray. Je weet maar nooit met spelers die rust krijgen.’

-Wat mogen we vanavond van Racing Genk verwachten?

‘Het zal niet overlopen worden zoals in Salzburg. Thuis kan het een blok vormen. Dat werd bezwezen tegen Napoli en Liverpool. Salzburg wordt echter moeilijker. De Oostenrijkers zullen honderd procent gemotiveerd zijn en proberen te winnen. Ik lees dat Genk veel zelfvertrouwen heeft en dat zal nodig zijn. Een punt halen zou een uitstekend resultaat zijn.’ 

Share.

About Author

Leave A Reply