Wat te onthouden van het weekeinde?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CLUB VAN DE WEEK: AA Gent, dat nu ook buitenshuis een ongenaakbare indruk maakt

SPELER VAN DE WEEK: Haaland, het nieuwste fenomeen van de Bundesliga dat al zeven keer raak trof

BELGIE

De topper van de speeldag tussen Club Brugge en Antwerp werd beslist door een mogelijke spookgoal (1-0). Het was noch voor de scheidsrechter, noch voor de lijnrechter, noch voor de VAR duidelijk of de lob van Hans Vanaken de doellijn had overschreden. Wat er ook werd beslist, de ene partij zou gelukkig zijn en de andere boos.

We zullen nooit weten of de beslissende treffer terecht werd toegekend, maar toch valt er met deze beslissing te leven. Niet zozeer omdat Club Brugge de betere ploeg was en de overwinning verdiende, maar omdat bij twijfel de aanval altijd het voordeel van de twijfel moet genieten. Dat Ritchie De Laet toegaf dat hij ver in het doel stond, is bovendien de enige en beste aanwijzing dat een juiste beslissing werd genomen.

Club won verdiend na een aantal gelijke spelen die voor twijfel hadden gezorgd. Toch was dit niet het beste blauw-zwart van het seizoen. Er waren wel doelkansen, maar echt soepel verliep het samenspel nog niet.

Voor gesmeerd voetbal met je dezer dagen bij AA Gent zijn. De Buffalo’s boekten in Mechelen hun vierde overwinning op rij (0-3) en lijken hun uitcomplex afgeschud te hebben. AA Gent is op dit moment de grootste bedreiging voor Club Brugge. Standard haakte wellicht definitief af na alweer een pijnlijke nederlaag, dit keer in Kortrijk (3-1).

De strijd om deelneming aan Play-off 1 blijft spannend. Zulte Waregem was snel klaar met Waasland-Beveren (5-0, met onder andere een fraaie goal van Jelle Vossen), Racing Genk won – nu ook zonder Sander Berge – veel moeizamer van Charleroi (1-0) en ook Anderlecht pakte tegen Moeskroen de drie punten (1-0).

Sprankelend was het voetbal van paars-wit alweer niet, maar dat is momenteel bijkomstig. ‘Het proces’ draait nu eventjes alleen om de punten. De volgende speeldag zou wel eens cruciaal kunnen worden. Anderlecht moet vrijdag naar AA Gent en Racing Genk zondag naar Antwerp. Sporting is zo goed als verplicht iets te halen in de Ghelamco Arena, want als beide concurrenten voor plaats zes verliezen blijven er slechts vijf wedstrijden over om een achterstand van vier punten goed te maken.

EUROPA

*Liverpool liet geen spaander heel van Southampton (4-0) en telt nu al een voorsprong van 22 punten op Manchester City. The Citizens gingen alweer voor de bijl: 2-0 bij Tottenham, met een doelpunt van debutant Steven Bergwijn.

Leicester City hield Chelsea in bedwang (2-2), dankzij twee assists van Youri Tielemans. Manchester United leverde tegen Wolverhampton alweer een bloedeloze partij af (0-0), ook al bleek Bruno Fernandes een aanwinst. Arsenal speelde ook al 0-0 bij Burnley.

*Bayern München staat voor het eerst sinds speeldag zes weer op de eerste plaats. De ploeg uit Beieren won simpel bij Mainz (1-3). RB Leipzig geraakte bovendien niet voorbij Borussia Mönchengladbach (2-2) en mocht daar heel gelukkig mee zijn. De bezoekers liepen immers 0-2 uit, maar doelman Sommer blunderde en Plea zag rood.

Borussia Dortmund won ruim van Union Berlin (5-0). Axel Witsel scoorde, maar de meest opmerkelijke figuur was alweer Erling Braut Haaland. Hij scoorde twee keer en staat daarmee op zeven goals in 135 speelminuten.

*Real Madrid won de derby tegen Atletico, dankzij goed keeperswerk van Thibaut Courtois en een goal van Karim Benzema (1-0). Barcelona volgt op drie punten na een zege tegen Levante (2-1). De 17-jarige Fati trof twee keer raak. Lionel Messi zorgde telkens voor de assist.

*Juventus herstelde zich van de uitschuiver tegen Napoli met een ruime zege tegen Fiorentina (3-0). Cristiano Ronaldo zette twee strafschoppen om. Hij trof nu al 126 keer (op 151) raak van op elfmeter.

Inter haalde het bij Udinese met twee treffers van Romelu Lukaku (0-2). Eerst schoot hij tussen de benen van Bram Nuytinck (ex-Anderlecht) binnen en nadien zette hij een strafschop om.

*PSG verpulverde Montpellier (5-0) en zag zijn voorsprong tot twaalf punten aangroeien. Marseille geraakte in Bordeaux immers niet verder dan 0-0

LEES WOENSDAG OOK MIJN COLUMN IN SPORT/VOETBALMAGAZINE. 

Share.

About Author

Leave A Reply