De visie van Eddy Snelders

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Wat verwacht je van het bekervoetbal van vandaag en morgen?

‘In Kortrijk krijgen we waarschijnlijk gevechtsvoetbal op een slecht veld. Een heel zenuwachtige partij ook, op het scherp van de snee. Ik verwacht geen hoogstaand voetbal.

‘Mbokani is er niet bij en dat is niet in het voordeel van Antwerp. Bovendien heeft KV Kortrijk de jongste weken vertrouwen getankt. Voor de heenmatch gaf ik Antwerp 75 procent kans, nu nog 55 procent.

‘Ik schat de kansen van Club Brugge om de finale te halen veel groter in. De 1-1 van de heenmatch was een accident de parcours, een zeldzame fout van Simon Mignolet. Zulte Waregem staat nog altijd voor een heel zware opdracht. Nee, Club is bekwaam in het Regenboogstadion te winnen.’

-Tegen Antwerp had Club weinig overschot en had het een vreemde goal nodig.

‘Als Ruud Vormer die kans niet laat liggen, wint Club met een normale goal. Dat zou ook verdiend zijn geweest. Antwerp bracht weinig dreiging. Over de goal kan eindeloos gediscussieerd worden. Als de scheidsrechter of de grensrechter gevoelsmatig vindt dat het een doelpunt is, moeten we ons daarbij neerleggen.

‘Antwerp heeft er weinig poeha rond gemaakt. Als het andersom was geweest, hadden we meer trammelant gekregen. Doellijntechnologie kan dergelijke situaties perfect beoordelen, maar ik heb gelezen dat het te duur is voor veel clubs en de zeldzame gevallen dat het nuttig is. Dat betekent dat we ons akkoord moeten verklaren met de scheidsrechter. Als zijn horloge niet piept, zoals in Engeland, moeten we hem het voordeel van de twijfel geven.’

-Antwerp viel overigens wat tegen.

‘Dat vond ik ook. Tegen Gent en Club speelde het thuis heel snedig, maar in Brugge was de ploeg aanvallend onmondig. Het was voortdurend achteruit kuieren in de hoop een punt te pakken. Dat is toch iets te weinig voor een ploeg die de top-3 ambieert. In Play-off 1 mag het iets meer zijn.’

-AA Gent is de best voetballende ploeg van het moment.

‘Met lengtes. Bij Club is het frivole er wat af, maar Gent blijft zijn vorm behouden. De Buffalo’s hebben het grote voordeel dat ze een heel uitgebalanceerde kern hebben. De blessure van Yaremtsjoek wordt goed opgevangen. Door die kern is het risico op een mindere periode niet zo groot.

‘AA Gent vormt een licht bedreiging voor Club. De enige bedreiging nog, want de andere ploegen worstelen met zichzelf. Antwerp, maar vooral ook Standard. Charleroi kan de luis in de pels zijn in sommige wedstrijden, maar kan Club geenszins bedreigen.’

-Wat is je de voorbije week nog opgevallen, Eddy?

‘Dat Jelle Vossen niet met Zulte Waregem tegen Club Brugge mag spelen. Dat de verkoopprijs verandert als hij tegen zijn ex-club speelt. Dat is een nieuwe manier van onderhandelen.’

-Zulte Waregem is er wel mee akkoord gegaan?

‘Toch vind ik het merkwaardig. Ik heb er begrip voor als Club nog een deel van zijn loon zou betalen. Dit bewijst dat blauw-zwart nog altijd schrik heeft van het scorend vermogen van Jelle. Terwijl hij geen enkele serieuze kans heeft gekregen in Jan Breydel en volledig afgeserveerd werd.’    

Share.

About Author

Leave A Reply