De visie van Eddy Snelders

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Wat is je dit weekeinde opgevallen?

‘Ik vond Moeskroen beangstigend spelen. De Henegouwers wonnen een paar weken terug nog bij Zulte Waregem en hadden nu in eigen huis niet één fatsoenlijke doelpoging. Erger, ze kwamen niet eens over de middellijn. Het gaf me een ongemakkelijk gevoel. Ik wil de verdiensten van Cercle Brugge niet minimaliseren, maar ik stel me toch vragen. Ook omdat Moeskoren nog een rol kan spelen in de degradatiestrijd.’

-De figuur van de speeldag was Jonathan David. Is hij 25 miljoen euro waard?

‘Meer dan veel andere spelers op wiens hoofd in ons land een dergelijk bedrag werd geplakt. Het is een attractieve speler, die op de koop toe resultaatbepalend is. Hij is snel, efficiënt en technisch hoogstaand. David is ook constant in zijn prestaties en zou snel klaar kunnen zijn voor het grotere werk. Het antwoord op je vraag is dus ja.’

-De twee Europese finales van vorig seizoen waren een Engelse aangelegenheid. Nu is Chelsea al zo goed als uitgeschakeld door Bayern München en wacht Tottenham een gelijkaardig lot in Leipzig. Nemen de Duitsers de macht weer over?

-Ik denk dat het een momentopname is. Chelsea is door het transferverbod een jonge ploeg die zoekende is. Tottenham is aan een generatiewissel toe en telt verscheidene geblesseerde spelers. 

‘Ik zie het Liverpool wel redden tegen Atletico, maar je zou kunnen zeggen dat ook Manchester City geen vlekkeloze campagne kent. Pep Guardiola zit er al vrij lang en de ploeg lijkt aan vernieuwing toe.’

-Gaat City het niet redden tegen Real Madrid?

‘Er staan veel vraagtekens achter Real. Eden Hazard is er zeker niet bij. De jongeren zullen het moeten doen. De ploeg zal resultaatgericht spelen en kan Europees altijd iets meer.’

-Philippe Albert zie in La Tribune: ‘Zonder Hazard worden we misschien Europees kampioen, met Hazard worden we kampioen.’

‘Ik vind dit zeer optimistisch. Zelfs met Hazard wordt het niet simpel. We hebben een goede ploeg en drie sleutelspelers: Courtois, De Bruyne en Hazard. Als ze alle drie fit en top zijn, is alles mogelijk. Als één van de drie ontbreekt, wordt het al heel wat moeilijker. Met één van de drie is het een gewoon goede ploeg.’

-Hoe schat je de kansen van onze clubs in Europa in?

‘Ik geef Club Brugge dertig procent kans, omdat het voetbal is. Eigenlijk denk ik dat ze geen kans maken. Het heeft daar momenteel de vorm niet voor en mist een paar heel belangrijke jongens. Veel zal afhangen van het feit of Man United met zijn sterkste ploeg speelt. Hoewel, ik denk dat ze zich met welk elftal ook zullen plaatsen.

‘De kansen van AA Gent schat ik op 50-50. Het speelt thuis en AS Roma zit niet in een goede periode. 1-0 is echter een vervelende uitgangspositie. Zeker tegen een Italiaanse ploeg. Gent speelt echter thuis, maar zal risico’s moeten nemen. Geen garantie voor succes dus.’ 

Share.

About Author

Leave A Reply