Wat te onthouden van het weekeinde?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLOEG VAN DE WEEK: Cercle Brugge voor de tweede keer op rij had gekund, maar de prestatie van het weekeinde is de winst van Watford tegen Liverpool, dat zijn eerste nederlaag van het seizoen leed

SPELER VAN DE WEEK: dan maar Kevin Hoggas, die met zijn goal inde 25ste seconde Cercle drie punten bezorgde tegen AA Gent

BELGIE

Club Brugge deed gouden zaken. Het won bij Racing Genk, terwijl AA Gent bij Cercle Brugge verloor. Club mocht alweer niet mopperen over de arbitrage. Balanta had rood moeten zien en Rits mocht in de handen knijpen dat hij geen strafschop tegen kreeg. Dat neemt niet weg dat blauw-zwart verdiend won. Het was na de rust duidelijk de betere ploeg en trof ook nog twee keer het doelhout (1-2).

AA Gent keek in Jan Breydel al na 25 seconden tegen een achterstand aan en kon zich daar niet meer van herstellen (1-0). De kloof met Club bedraagt daardoor al twaalf punten, maar hoe groter de achterstand hoe meer punten worden geschrapt. Over twee weken worden dat plots zes punten. Magie troef in ons voetbal.

KV Mechelen is plots favoriet voor het zesde ticket voor Play-off 1. Het kende geen problemen bij STVV (0-3) en springt over Racing Genk. Anderlecht blijft aanklampen (0-3 winst bij Waasland-Beveren), maar is kansloos indien KV Mechelen zaterdag van Eupen wint. Malinwa heeft wel niet voldoende aan winst tegen Eupen als Racing Genk zijn volgende opdracht met succes afsluit. In dat geval brengt het duel tussen Genk en KVM op de slotspeeldag van de reguliere competitie uitsluitsel. Racing Genk heeft zijn lot dus nog steeds in eigen handen.

De degradatiestrijd lijkt een duel tussen Waasland-Beveren en KV Oostende te worden. Cercle won dus van AA Gent en blijft verbazen. Twaalf op twaalf steekt schril af tegen de nul op achttien van Beveren en de vier op 21 van Oostende. Bernd Storck is op weg om na Moeskroen ook Cercle van een zeker gewaande duik naar 1B te redden.

Het kleurloze seizoen van Standard gaat verder. Bij Charleroi werd met 2-0 verloren. Antwerp kon nog eens winnen (3-1 tegen Oostende), omdat Dieumerci Mbokani eindelijk weer scoorde. Het deed dat overigens drie keer.

EUROPA

*Liverpool is al enkele weken aan het kwakkelen en dat kon niet blijven duren. Verrassend is het dat het Watford, nummer 19 in de stand, is dat de eerste nederlaag toediende (3-0). De club van Elton John zet op deze manier een belangrijke stap richting behoud. Met dank aan trainer Nigel Pearson, die vorig jaar nog bij OH Leuven aan de deur werd gezet.

Liverpool behoudt zijn ruime voorsprong op Manchester City, dat niet in actie kwam in de competitie en de finale van de League Cup (officieel Carabao Cup) won van Aston Villa. Ondanks een tegendoelpunt van Ally Samata (ex-Racing Genk): 2-1. Kevin De Bruyne begon op de bank.

Leicester City verloor verder terrein. Het ging voor de bijl bij hekkensluiter Norwich City (1-0). Chelsea had de grootste problemen om een punt mee te nemen uit Bournemouth. De Londenaars zagen de dichtste achtervolgers echter ook punten verliezen. Man United speelde gelijk bij Everton (1-1) en met het Tottenham van José Mourinho gaat het van kwaad naar erger. Het verloor in eigen huis van Wolverhampton (2-3). De defensie knoeide er weer op los, ook al had José Jan Vertonghen en Toby Alderweireld op de bank gezet. Ook Leander Dendoncker startte overigens als bankzitter. Verontrustend in het vooruitzicht van Euro 2020.

*Real Madrid won voor de eerste keer in acht Clasico’s van Barcelona en komt daardoor weer op kop in La Liga. De Koninklijke was vooral na de rust de betere ploeg en won verdiend (2-0, goals van Vinicius en invaller Mariano). Lionel Messi nam een baaldag.

*Bayern München liep drie punten uit in de Bundesliga. Het verpulverde Hoffenheim in eigen huis (0-6). De partij eindigde met een rondo van beide teams als protest tegen een spandoek van de Bayern-aanhang dat Hoffenheim-eigenaar Hopp viseerde.

RB Leipzig kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 gelijk tegen Bayer Leverkusen. De goal van de bezoekers was van Bailey (ex-Racing Genk).

*In Italië ging de topper tussen Juventus en Inter niet door vanwege het coronavirus. Lazio nam van de gelegenheid gebruik om de leiding over te nemen, dankzij winst tegen Bologna (2-0).

LEES WOENSDAG OOK MIJN COLUMN IN SPORT/VOETBALMAGAZINE 

Share.

About Author

Leave A Reply