De fans maken de sport

Pinterest LinkedIn Tumblr +

FANS NODIG ALS BASIS VAN EEN CLUB

De heropstart van de voetbalcompetitie in Duitsland half mei maakte veel voetbalsupporters heel blij in deze coronatijden. Maar als je dan je televisietoestel opzet en je ziet die lege stadions, dan blijkt het heel moeilijk en een pak minder spannend om toch de hele wedstrijd uit te kijken.

Dit was het bewijs dat voetbal zonder publiek niet bestaat en het de oh zo populaire voetbalsport veel minder aantrekkelijk maakt. Daarom wordt er nu gezocht naar allerlei hulpmiddelen om die belangrijke twaalfde man te vervangen: van kartonnen borden en supportersgeluiden tot schermen met juichende supporters vanuit hun eigen kot. Maar zonder echte fans is het maar een triestige bedoening, dat maakte corona heel duidelijk.

Ook in het zaalvoetbal hebben we die supporters heel hard nodig. Het moet het doel en de uitdaging van iedere clubbestuurder zijn om zoveel mogelijk supporters in de sporthal te ontvangen en zo een trouw thuispubliek op te bouwen. Voor de clubbestuurders en al het werk dat ze moeten verrichten, geeft een publiek dat in grote getale opkomt de meeste voldoening.

De opstart van het seizoen 2020-2021 zal eveneens in het zaalvoetbal moeilijk verlopen, want indoor moeten we nog beter opletten en ons aan maatregelen houden dan in de buitenlucht. En eventueel tijdelijk wat minder fans ontvangen dan de normale capaciteit.

SPORTCONSUMENTEN

Ook zaalvoetbalclubs hebben een fanbasis nodig, dat zijn onze sportconsumenten.

Maar het is een echte uitdaging om de interesse van de vele slapende supporters wakker te maken. Veel sympathisanten volgen op de voet de resultaten en het klassement van hun club, maar we moeten ze warm maken om daadwerkelijk op vrijdagavond naar de wedstrijden te komen kijken.

We moeten echter alles uit de kast halen om zoveel mogelijk aan klantenbinding te doen.

Met enkele voordelige formules kan je al een aantal abonnementen verkopen.

Zo kan je af en toe een demonstratiewedstrijd van jeugdteams organiseren voorafgaand aan de hoofdmatch op vrijdagavond. Bij GS Hoboken Ster geven we aan onze sponsors en de ouders van onze jeugdspelers een abonnement voor twee personen. Voor de jeugdspelers zelf is het bijwonen van de thuiswedstrijden een stimulans om zelf ook door te groeien tot het A-team en de nationale reeksen. Ook de coaches en spelers krijgen twee gratis abonnementen waarmee ze mensen kunnen uitnodigen. Die brengen dan op hun beurt weer een familielid of kennis mee. 

Een andere must is om op regelmatige basis de oud-spelers en -trainers van de club uit te nodigen, wat ook het familiale en sociale aspect van een club ten goede komt. Nodig ook leden van bevriende sportclubs uit om eens gratis een wedstrijd mee te pikken.

Wat de fans meestal leuk vinden is een optreden of demonstratie van een dans- of turngroep, een Soccerpal-performance of een ander evenement.

Tenslotte nog een opdracht voor de twee Belgische zaalvoetbalfederaties: Zorg ervoor dat, tenminste voor eerste nationale, de toegangsprijzen overal dezelfde zijn. Dat zorgt voor duidelijkheid bij de supporters.

Share.

About Author

Leave A Reply